Εμείς για εσάς

Η εταιρεία Ανδρέου Ε.- Γεωργουσοπούλου Χ. Ο.Ε. ,που ήταν αποτέλεσμα προηγούμενης συνεργασίας, δημιουργήθηκε με σκοπό την υποστήριξη ατόμων που αντιμετωπίζουν δυσκολίες/ διαταραχές και αναζητούν βοήθεια. Όραμα μας είναι η άρτια οργανωμένη και βασισμένη σε επιστημονικές μεθόδους παροχή υπηρεσιών στο χώρο της ψυχολογικής υποστήριξης, ψυχοθεραπείας, λογοθεραπείας και ειδικής αγωγής παιδιών, εφήβων και ενηλίκων.

Παρέχουμε υπηρεσίες αξιολόγησης, διάγνωσης, αποκατάστασης και θεραπείας στοχευμένης στις εκάστοτε ανάγκες του κάθε ατόμου.Στις υπηρεσίες μας εντάσσεται επίσης η συνεργασία με άλλες ειδικότητες (ειδικού παιδαγωγού, εργοθεραπευτή, δασκάλου) όταν αυτό είναι απαραίτητο με στόχο το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα.

Δημιουργώντας ένα κλίμα συνεργατικότητας, προσφέρουμε μια πολύπλευρη προσέγγιση και αντιμετώπιση. Για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα εμπλέκουμε πάντα με το άτομο που λαμβάνει τις υπηρεσίες μας και την οικογένεια του όταν πρόκειται για παιδί ή έφηβο.

Στην ιστοσελίδα μας μπορείτε να ενημερωθείτε για τις υπηρεσίες που προσφέρουμε, την εκπαίδευση μας και τον χώρο μας.


Λογοθεραπεύτρια
Γεωργουσοπούλου Χριστίνα – Ιωάννα

Η Γεωργουσοπούλου Χριστιάννα αποφοίτησε το 2012 από το τμήμα Λογοθεραπείας του ΑΤΕΙ Πατρών.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών της πραγματοποίησε αξιολογήσεις και θεραπευτικά προγράμματα για παιδία και ενήλικες.

Κατά την πρακτική της άσκηση παρακολούθησε μία πληθώρα περιστατικών όπως παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές (αυτιστικό φάσμα, σύνδρομο Down, ειδική γλωσσική διαταραχή, δυσπραξία), μαθησιακές δυσκολίες και διαταραχές λόγου και ομιλίας.

Για την επιστημονική της κατάρτηση παρακολουθεί σεμινάρια, συνέδρια και ημερίδες. Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια που έχει παρακολουθήσει αφορούν ζητήματα Λογοθεραπείας όπως:

  • Σεμινάριο Εκπαίδευσης του ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ. «Μαθησιακές Δυσκολίες (δυσλεξία) Αξιολόγηση/Αποκατάσταση»,
  • Διήμερα Σεμινάρια Φωνής «Voicecraft – A’ και Β’ επίπεδο»,
  • Διήμερο Σεμινάριο Αυτισμού «Το Μοντέλο των Κύκλων»,
  • Σεμινάριο Βασικής Κατάρτισης στο Σύστημα Επικοινωνίας «PECS» ,
  • Βασικό Σεμινάριο Γλωσσικού Προγράμματος «ΜΑΚΑΤΟΝ»,
  • Σεμινάριο «Αναπτυξιακής Δυσαρθρίας και Λεκτικής Δυσπραξίας»

Τα τελευταία χρόνια εργάζεται πάνω στις διαταραχές του λόγου, ομιλίας και επικοινωνίας αλλά και με μαθησιακές δυσκολίες.

Το μεγαλύτερο μέρος των περιστατικών που αντιμετωπίζει είναι παιδιά και έφηβοι με αναπτυξιακές διαταραχές. Ακόμη έχει εργαστεί και ως παράλληλη στήριξη παιδιών με αναπτυξιακές διαταραχές.


Ψυχολόγος
Ανδρέου Ευαγγελία

Η Ευαγγελία Ανδρέου αποφοίτησε απο το τμήμα ψυχολογίας του Α.Π.Θ. (Κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος: 24/24439). Το 2010 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Ψυχολογία παιδιού και εφήβου στο πανεπιστήμιο του Leiden στην Ολλανδία. Το 2016 έλαβε την πιστοποίηση της στη Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία απο την ΕΕΕΣ Παράρτημα Μακεδονίας (Κωδικός πιστοποίησης: CBT16-083).

Απο το 2004 μέχρι σήμερα έχει παρακολουθήσει διάφορα σεμινάρια, ημερίδες και συνέδρια σχετικά με την ψυχική υγεία παιδιών, εφήβων, ενηλίκων, την εφαρμογή της γνωστικής συμπεριφορικής ψυχοθεραπείας, τις αναπτυξιακές διαταραχές και τις μαθησιακές δυσκολίες. Έχει παρουσιάσει ομιλίες με θέμα «Τα κοινωνικά συναισθήματα σε μικρά παιδιά με κοχλιακό εμφύτευμα», στο 10th European Symposium on Pediatric Cochlear Implantation και «Τα όρια και οι δυνατότητες της γνωστικής συμπεριφορικής θεραπείας σε παιδιά και εφήβους, Μελέτες περίπτωσης: Η ιστορία του θυμωμένου Κώστα» στο 3ο Πανελλήνιο συνέδριο γνωσιακών συμπεριφοριστικών προσεγγίσεων σε παιδιά και εφήβους.

Απο τα πρώτα χρόνια των σπουδών της παρείχε εθελοντικά τις υπηρεσίες της ως βοηθός ψυχολόγου σε προγράμματα της Άρσις στις φυλακές Διαβατών και στο Παπάφειο Ίδρυμα, στο ψυχιατρείο της Λέρου, σε Δημοτικούς οργανισμούς κοινωνικής φροντίδας και σε σχολεία (4ο ειδικό δημοτικό Θεσσαλονίκης και στο Ecole elementaire Camus, στη Lille).

Η πρακτική της άσκηση πραγματοποιήθηκε στο Ιπποκράτειο Κρατικό Νοσοκομείο όπου εκπαιδεύτηκε στην εφαρμογή και αξιολόγηση ψυχομετρικών τεστ σε παιδιά και εφήβους. Επιπλέον, παρακολούθησε σεμινάρια επιμόρφωσης για τον αυτισμό και το θεραπευτικό παιχνίδι απο το Κέντρο Υποστήριξης Γονέων και πραγματοποιούσε πρόγραμμα απασχόλησης σε παιδιά στο σπίτι.

Μετά την ολοκλήρωση των πανεπιστημιακών σπουδών, της ξεκίνησε συνεργασία με γραφείο ψυχολόγου ως μέλος διεπιστημονικής ομάδας,όπου παρείχε υπηρεσίες παράλληλης στήριξης παιδιών με ΔΑΔ, ψυχοπαιδαγωγικές υπηρεσίες, λειτουργικότητα σε διάφορα πλαίσια (σπίτι, εξωτερικά προγράμματα), υποστήριξη σε παιδιά με προβλήματα συμπεριφοράς και μαθησιακές δυσκολίες, συνεδρίες συμβουλευτικής γονέων και συνεργασία με τις οικογένειες, τους φροντιστές και τους δασκάλους των παιδιών.

Παράλληλα, εργάζεται ψυχοθεραπευτικά με παιδιά και εφήβους που αντιμετωπίζουν προβλήματα συμπεριφοράς και συναισθηματικές δυσκολίες καθώς και με ενήλικες με άγχος, φοβίες, κρίσεις πανικού, ψυχοσωματικά προβλήματα, κατάθλιψη και δυσκολίες στις διαπροσωπικές σχέσεις.

Το γραφείο μας

23130 88032

‘Ωρες γραφείου

Δευτέρα – Παρασκευή : 09:00 – 21:00

Κολοκοτρώνη 2, Σταυρούπολη
Θεσσαλονίκη, 3ός όροφος.

Επικοινώνησε μαζί μας

Αν θέλεις να μας στείλεις την ερώτηση σου ή να κλείσεις ένα ραντεβού, γράψε ελέυθερα στην φόρμα.

tree

Επικοινωνία

Ψυχολόγος: 6972 343765

Λογοθεραπεύτρια: 6973 366967

Διεύθυνση: Κολοκοτρώνη 2, Σταυρούπολη

Τηλέφωνο: 23130 88032

e-mail: info@psycho-logostherapy.gr

Προσβασιμότητα

Το γραφείο μας πληροί όλες τις προδιαγραφές για την προσβασιμότητα στους χώρους του (ράμπα πρόσβασης) όσο και στην παρούσα ιστοσελίδα παρουσίασης.

accessibility   html

Designed by Archaeotech Θεσσαλονίκη 2017